Oldal kiválasztása


Kasszás Erzsi jött és tarolt, akarom mondanani lekaszált mindenkit. Felmordult az Internet népe, jött, bombaként robbant. Van aki szereti, van aki gyülőli, de egy biztos kevesen vagyunk akik csak úgy szó nélkül el tudunk menni mellette. Marketing szempontból talán ez a cél és a siker? Él a sztereótipia, hogy a marketing, a reklám mindegy milyen a lényeg, hogy hatása legyen és beszéljenek róla. A negatív reklám is reklám. Szakma iránti szeretet és tisztelet szellemében nem feltétlen nyugtáznám ezen gondolatokat, de tagadhatatlan, hogy ha az volt a cél, hogy beszéljünk róla akkor ez sikerült.
Egyre nehezebb dolog ma valami jót alkotni, valahogy be vagyunk kódolva arra, hogy csak akkor érdekes valami, ha megbotránkoztató. Így jöhetet a Kasszás Erzsi ötlete is. De tényleg ennyire az lenne? Megmondom őszintén, hogy amikor először láttam elmentem mellette. Persze kicsit furán néztem, de az ingerküszöbőm határát nem érte el. Viszont irigylésre méltó és tanulandó a vidámsága. Ha mást nem, de ezt  biztos megtanulhatnánk Tőle. Apukám világából idézve

“Mosoly az arcra, mert az ellenség kiakad”

Lehet túl merész, de mégis azt gondolom,hogy ma nagy részben a közösségi média és ahogy látom már a hírmédia is a trollkodásról szól. Igen, troll cselekményeket is feltételezek a Kasszás Erzsi jelenségben. Jött a reklám és jött, jöttek a cikke, hogy mennyire, de mennyire gáz és megbotránkoztató stb… Erre gyorsan rácsapott a közösségi média, a közösségi médiában marketingget kedvelők. Nekem kicsit olyan érzésem volt, hogy csak fújták és osztották tovább azt a véleményt amit egy NEVES hírmédia leközölt. Aztán egyik követte a másikat. Biztos vagyok benne, hogy még olyanok is szídták akik talán nem is látták a Kasszás Erzsi jelenséget. Azt tapasztalom, hogy manapság valami kéztetést érzünk arra, hogy ott legyünk a balhéban. Aztán gyorsan kialakultak a Kasszás Erzsit szeretők és a Kasszás Erzsit gyülölők csoportja. De az is jól megfigyelhető, hogy rengeteg kommentelő akik az elején csak úgy beálltak a sorba és osztotta a NAGY NEVES médiában leírt szemléletet, hirtelen a pozítiv megszólalások, a Kasszás Erzsi válaszoló videók után már a saját véleményükkel is  szembe fordultak. Vagy talán akkor jött elő az igazi véleményük és a NAGY NEVES média trollkodása helyett saját érzéseikről, gondolataikról kezdetek el írni.

Egy biztos Kasszás Erzsi jött és kaszált még Orbán Viktor népszerűségét azaz Google keresési trendjét is túlszárnyalta.