Oldal kiválasztása

Kasszás Erzsi jött és tarolt, akarom mondani lekaszált mindenkit. Felmordult az Internet népe, jött, bombaként robbant. Van aki szereti, van aki gyűlöli, de egy biztos: kevesen vagyunk, akik csak úgy szó nélkül el tudunk menni mellette. Marketing szempontból talán ez a cél és a siker? Él a sztereotípia, hogy a marketing, a reklám mindegy, hogy milyen, a lényeg, hogy hatása legyen és beszéljenek róla. A negatív reklám is reklám. A szakma iránti szeretet és tisztelet szellemében nem feltétlen nyugtáznám ezen gondolatokat, de tagadhatatlan, hogy ha az volt a cél, hogy beszéljünk róla, akkor ez sikerült.

Egyre nehezebb dolog ma valami jót alkotni, valahogy be vagyunk kódolva arra, hogy csak akkor érdekes valami, ha megbotránkoztató. Így jöhetett a Kasszás Erzsi ötlete is. De tényleg ennyire az lenne? Megmondom őszintén, hogy amikor először láttam, elmentem mellette. Persze kicsit furán néztem, de az ingerküszöböm határát nem érte el. Viszont irigylésre méltó és tanulandó a vidámsága. Ha mást nem, de ezt  biztos megtanulhatnánk Tőle. Apukám világából idézve:

“Mosoly az arcra, mert az ellenség kiakad”
Kasszás Erzsi még Orbánt és Trump-ot is lekaszálta

Lehet, hogy túl merész, de mégis azt gondolom, hogy ma nagy részben a közösségi média és ahogy látom, már a hírmédia is a trollkodásról szól. Igen, troll cselekményeket is feltételezek a Kasszás Erzsi jelenségben. Jött a reklám és jött, jöttek a cikkek, hogy mennyire, de mennyire gáz és megbotránkoztató, stb. Erre gyorsan rácsapott a közösségi média, a közösségi médiában marketinget kedvelők.

Nekem kicsit olyan érzésem volt, hogy csak fújták és osztották tovább azt a véleményt amit egy NEVES hírmédia leközölt. Aztán egyik követte a másikat. Biztos vagyok benne, hogy még olyanok is szidták, akik talán nem is látták a Kasszás Erzsi jelenséget. Azt tapasztalom, hogy manapság valami késztetést érzünk arra, hogy ott legyünk a balhéban. Aztán gyorsan kialakultak a Kasszás Erzsit szeretők és a Kasszás Erzsit gyűlölők csoportja. De az is jól megfigyelhető, hogy rengeteg kommentelő, akik az elején csak úgy beállt a sorba és osztotta a NAGY NEVES médiában leírt szemléletet, hirtelen a pozitív megszólalások, a Kasszás Erzsi válasz-videók után már a saját véleményükkel is szembefordultak. Vagy talán akkor jött elő az igazi véleményük, és a NAGY NEVES média trollkodása helyett saját érzéseikről, gondolataikról kezdetek el írni.

Egy biztos: Kasszás Erzsi jött és kaszált, még Orbán Viktor népszerűségét, azaz Google keresési trendjét is túlszárnyalta.

Kasszás Erzsi még Orbánt és Trump-ot is lekaszálta